Natuursteen Tegels Onderhoud

Om jouw natuursteen in topconditie te houden is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen. In de Serry.Shop vind je diverse producten die geschikt zijn voor het reinigen van de meest gebruikte natuursteen soorten zoals Marmer, Graniet en Kalksteen. Tijdens een bezoek aan de toonzaal kunnen onze experts je adviseren of het reinigen van de tegels en welke producten hier het meest geschikt voor zijn.

 

Marmeren Tegels onderhouden

Marmer is als materiaal zeer geschikt voor oppervlaktes binnenshuis waar minder vaak met schoenen aan gelopen wordt, zoals in de badkamer. Marmer heeft een hoge zuurgevoeligheid waardoor deze tegels minder geschikt zijn voor in de keuken. Na het plaatsen en het drogen van een marmeren vloer raden wij aan de vloer te beschermen met een vlekstop als bescherming. Deze kun je toepassen na de eerste reiniging van de vloer. Daarnaast raden wij aan de vloer regelmatig te onderhouden en een periodieke glansbescherming te gebruiken.

 

Onderhoud aan Granieten Tegels

Graniet is een steensoort die erg hard en slijtvast is. Door de stevigheid van het materiaal is deze steensoort geschikt voor binnen en buiten. Na het plaatsen van een granieten vloer is het belangrijk om de cementsluier te verwijderen. Dit kun je pas doen als de voegen van de tegels opgedroogd en gehard zijn. Na het verwijderen van de cementsluier kun je de tegels onderhouden met een intensiefreiniger. Nadat de vloer volledig opgedroogd is kun je een vlekstop gebruiken om de tegels te beschermen.

Kalksteen tegels onderhouden

Kalksteen tegels zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Deze tegels variëren in hardheid en porositeit waardoor niet alle tegels geschikt zijn voor buitenshuis. Als eerste onderhoud aan kalksteen tegels raden wij aan de vloer te behandelen met een vlekstop als bescherming. Vervolgens raden wij aan de vloer afwisselend te onderhouden met een dweilconcentraat en periodiek gebruik te maken van een glansmilk.

Meer weten over hoe je het beste natuursteen tegels kunt onderhouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig updates over onze producten!